4 Aprilie 2014

Cum intra 63 mil. euro in strazile si in semafoarele din Capitala



Administratia Domeniului Public Sector 1 din Capitala cauta constructori pentru lucrari de reparatii, administrare si intretinere a strazilor. Proiectul va dura 3 ani si 6 luni si este estimat la 278,1 milioane lei (62,3 milioane euro), inclusiv TVA.

Lucrarile de intretinere vizeaza remedierea rapida a degradarilor de mica intindere. Cele de reparatii sunt periodice si vor fi executate pe suprafete de pana la jumatate din cea totala, iar cele de administrare constau in inspectia zilnica a strazilor care nu sunt in garantie.

Toate interventiile la retelele edilitare si la gropile aparute din cauza uzurii drumului vor fi raportate catre beneficiar. Proiectul implica incheierea unui acord-cadru, finantat de la bugetul local.

Constructorul va fi selectat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 19 mai, informeaza Mediafax.

Studii de fezabilitate de 400.000 euro pentru semafoare noi

Totodata, Administratia Strazilor Bucuresti vrea sa contracteze studii de fezabilitate pentru semaforizarea mai multor intersectii si treceri de pietoni, in vederea fluidizarii traficului si cresterii sigurantei. Proiectul valoreaza 1,78 milioane lei (400.000 euro) inclusiv TVA.

"Datorita modificarilor aparute in desfasurarea traficului rutier, determinate de cresterea continua a parcului de autovehicule, cresterea indicelui de mobilitate a parcului auto existent si a cresterii numarului de autovehicule ce tranziteaza Municipiul Bucuresti, capacitatea de circulatie a strazilor fiind in continua scadere, este necesara analizarea oportunitatii introducerii echipamentelor de semaforizare in anumite locatii", potrivit unui anunt postat pe e-licitatie.ro.

Sursa foto: Semafor/Shutterstock.com

In cazul multor intersectii nesemaforizate exista puncte de conflict intre pietoni, biciclisti si autovehicule, iar pe o serie de artere de circulatie, in ciuda eforturilor depuse de Politia Rutiera pentru prevenirea accidentelor, se constata in continuare aparitia unor evenimente rutiere "cu consecinte umane si materiale grave", se arata in caietul de sarcini al procedurii.

Proiectul implica incheierea unui acord-cadru cu o durata de doi ani si vizeaza achizitionarea de studii de fezabilitate pentru semaforizarea a 52 de intersectii si 62 de treceri de pietoni din Capitala.

In cadrul studiilor vor fi incluse mai multe analize, privind posibilitatea semaforizarii, echipamentele necesare pentru dirijarea circulatiei si pozitionarea acestora, alaturi de o estimare a costurilor pentru implementarea proiectului.
Serviciile, finantate de la bugetul local, vor fi contractate prin licitatie deschisa, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 16 mai.



Citeste si