17 Septembrie 2014

Romanii vor putea afla online ce datorii au la Fisc. Cum te inregistrezi in aplicatie si cu ce probleme te poti confrunta



Aplicatia „Spatiul privat virtual“, care a fost lansata ieri, permite contribuabililor sa-si verifice situatia obligatiilor de plata pe internet, dar acestia, pentru a se inregistra, sunt trimisi tot la ghiseu.

Romanii vor putea afla pe internet cati bani trebuie sa plateasca statului, dupa ce Fiscul a lansat ieri o platforma securizata care va permite accesarea unor informatii, precum situatia obligatiilor de plata sau nivelul contributiilor de asigurari sociale (CAS) declarat de angajatori. Numit „Spatiul privat virtual“, aplicatia permite verificarea datelor atat online – pe www.anaf.ro, cat si printr-o aplicatie de smartphone – numita Talk, dar si prin SMS, pe costul utilizatorului. Momentan nu sunt disponibile optiunile de consultare prin aplicatia smartphone, nici cele prin SMS, urmand sa fie dezvoltate in viitor. Concomitent, Fiscul avertizeaza ca platforma nu poate fi accesata de catre cei care au adrese de Yahoo, acestia fiind rugati sa furnizeze adrese de email alternative.

Citeste articolul integral pe Adevarul



Citeste si