12 Februarie 2015

Afacerile din serviciile pentru companii, avans de 5,6% in 2014



Serviciile de piata prestate in principal companiilor a generat o cifra de afaceri cu 5,6% mai mare anul trecut, in termeni nominali, ca serie bruta, comparativ cu 2013, a anuntat, miercuri, Instittutul National de Statistica (INS).

Evolutia s-a datorat in principal cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+20,2%), productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+11,6%), comunicatii (+5,1%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+4,3%) si transporturi (+3,7%), conform Mediafax.

In decembrie 2014, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut fata de luna precedenta cu 3,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,3%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, indicatorul a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,9%, respectiv cu 4,1%.



Citeste si