10 Martie 2015

Steinmeier: Investitorii germani apreciaza Romania, dar mai sunt deficiente privind transparenta



Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, prezent in cursul acestei zile in tara noastra, sustine ca investitorii din tara sa apreciaza Romania, dar mai sunt probleme in ceea ce priveste transparenta si securitatea juridica, subliniind ca a incurajat Guvernul roman sa continue reformele pentru rezolvarea acestor deficiente.

"Investitorii germani apreciaza Romania (....) Acolo unde mai probleme, in discutiile cu premierul am abordat chestiunea deficientelor in ceea ce priveste securitatea juridica si transparenta si am profitat de ocazie pentru a incuraja Guvernul sa continue reformele pentru a rezolva aceste deficiente", a precizat, luni, la Bucuresti, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

El a mentionat, in acest context, faptul ca o importanta companie germana Deutsche Bahn a decis sa-si extinda afacerile in Romania. La randul sau, ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu, a punctat faptul ca Germania ramane primul partener comercial Romaniei, cu schimburi anul trecut de aproximativ 20 de miliarde de euro.

"De asemenea, Germania ramane cel de-al treilea investitor in Romania si din discutiile pe care le-am avut astazi a reiesit potentialul semnificativ de consolidare a cooperarii economice, inclusiv in ceea ce priveste investitiile", a spus Aurescu.



Citeste si