23 August 2006

Buget de 5 mld. euro pentru Programul Operational Sectorial de Transport 2007-2013

Bugetul alocat Programului Operational Sectorial de Transport 2007-2013 va fi de aproximativ 5 miliarde euro, din care 4 miliarde euro reprezinta sprijinul UE, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Potrivit comunicatului, Uniunea Europeana sprijina cu patru miliarde de euro investitiile din sectorul de transport din Romania, restul fiind cofinantat de la bugetul de stat. Programului Operational Regional ii vor fi alocate 3.853 miliarde euro, dintre care 3.275 miliarde euro prin sprijinul UE, restul fiind cofinantat de la bugetul de stat si contributia privata, informeaza NewsIn.

Programul Operational Sectorial (POS Transport) este un document ce stabileste prioritatile, obiectivele si criteriile de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea sectorului transporturi din Romania. Aceste programe sunt aprobate de catre Comisia Europeana, pentru implementarea prioritatilor sectoriale sau regionale din Planul National de Dezvoltare, aprobate spre finantare prin Cadrul National Strategic de Referinta (HG 497/2001).

Programul sectorial 2007-2013 este prezentat marti, la Constanta, la sediul Bibliotecii Judetene, din strada Mircea cel Batran, nr.104 A, in cadrul seminarului regional si este organizat de Ministerul Transporturilor impreuna cu Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Sud Est.

Seminarul cu tema POS Transport face parte dintr-o campanie informativa, care se va desfasura pana la sfarsitul anului 2006, in toate regiunile de dezvoltare din tara si reprezinta o continuare a actiunilor de informare initiate in vara 2005. Prin aceasta campanie vor fi prezentate instrumnetele structurale de care va beneficia tara noastra odata cu integrarea in Uniunea Europeana.
Campania prezinta si modul de accesare a acestor fonduri comunitare nerambursabile.



Citeste si