25 August 2006

Finantele au inceput discutiile pentru bugetul pe 2007



Ministerul Finantelor a demarat discutiile cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2007, deficitul bugetar programat fiind de 2% din PIB, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.Ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut, in anul 2007, va fi de 31-32%, in conditiile in care in ultimii ani Romania a colectat venituri totale care au reprezentat in medie de 30% in PIB.

in 2007, Romania va contribui la bugetul comunitar cu 1% din PIB. in plus, bugetul de stat trebuie sa contribuie, in 2007, la cofinantarea fondurilor europene cu 0,4-0,5% din PIB si cu 0,1-0,2% din PIB pentru sustinerea reformei sistemului de pensii.

Ca politici fiscale, anul 2007 va mentine actualele cote ale taxelor principale (TVA -19%, cota unica pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor -16%), singurele noutati fiind cele legate de aplicarea legislatiei comunitare pentru impozitele directe si indirecte, precum si noi reglementari procedurale privind combaterea evaziunii fiscale.

Tot in anul urmator, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, declara, la inceputul lunii august, ca exista posibilitatea ca in 2007, in functie de necesitatile de finantare, Romania sa apeleze la pietele externe pentru emisiuni de obligatiuni.



Citeste si