22 Mai 2015

Victor Ponta: Romania poate investi in R. Moldova in energie



Romania este capabila in acest moment sa investeasca in Republica Moldova pentru proiecte de interconectare energetica, astfel incat statul vecin sa aiba permanent doua surse de aprovizionare cu gaze si electricitate, precum si optiunea de a alege cea mai ieftina varianta, a declarat premirul Ponta.

Seful Guvernului roman se afla, joi, in vizita in Republica Moldova. "Sa aveti intotdeauna doua surse: si de gaze, si de energie electrica, si sa accesati pe cea care este cea mai buna, mai ieftina, mai sigura. Romania este capabila, are in acest moment resursele necesare - crestere economica, companiile noastre din energie au avut in 2014 profituri importante - si putem sa investim in Republica Moldova", a spus Ponta, aratand, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de omologul sau moldovean, ca este nevoie doar ca intelegerile politice sa fie aplicate, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta se afla in Republica Moldova, pentru o discutie cu omologul sau, Chiril Gaburici. Ultima vizita efectuata de Ponta la Chisinau a fost in octombrie 2014.



Citeste si