29 Iulie 2015

Prima rectificare bugetara din acest an, aprobata de Guvern



Guvernul a apobat, marti, prima rectificare a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale din acest an, in forma propusa de Ministerul de Finante, premierul Victor Ponta dand asigurari ca niciun minister nu pierde bani, scrie Mediafax.

Singurele modificari aduse in sedinta de marti a Guvernului la forma prezentata de Ministerul Finantelor au fost la Ministerul Apararii Nationale si la Ministerul Afacerilor Interne, modificari de forma, nu de continut. "A fost vorba doar de relocari de bani, in cadrul aceluiasi buget", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.

Cele doua acte normative vor intra in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial.

De asemenea, potrivit unor surse din Ministerul Finantelor, la rectificarea bugetara au fost prevazute si sumele necesare punerii in aplicare, de la 1 august, a ordonantei privind majorarea salariilor pentru demnitari.

Desi premierul sustinuse ca doreste abrogarea actului normativ si rediscutarea problemei majorarii salariilor pentru demnitari la pachet cu noua lege a salarizarii, ordonanta nu a fost rediscutata in sedinta de marti a Executivului si ramane in vigoare.



Citeste si