11 August 2015

World Economic Forum a numit emiratul arat Qatar drept statul cu cel mai eficient Guvern din lume



Cunoscut drept o autocratie in care femeile sunt discriminate, unde muncitorii imigranti sunt exploatati, iar libertatea de exprimare este suprimata, emiratul arab Qatar din sud-vestul Asiei a fost insa nominalizat de catre World Economic Forum (WEF), statul cu cea mai eficienta guvernare.

Qatar, un stat bogat in petrol din Golful Persic, care se afla in prezent in centrul unei anchete majore de coruptie condusa de catre procurorii elvetieni in ceea ce priveste decizia FIFA de a acorda emiratului arab dreptul de a organiza Cupa Mondiala la Fotbal din 2022, a iesit pe prima pozitie intr-un clasament intocmit de World Economic Forum in legatura cu "eficienta" guvernelor din 144 de tari, scrie The Independent, in pagina electronica.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie surprinzatoare, World Economic Forum, cunoscut pentru reuniunea sa anuala de iarna de la Davos, a utilizat informatii dintr-un raport intern cu privire la competitivitate, cheltuieli guvernamentale, povara reglementarii pentru mediul de afaceri si transparenta politicilor publice.

Qatar s-a clasat pe primul loc in acest clasament, inainte de Singapore, urmat de Finlanda, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite si Noua Zeelanda. Statul african Rwanda are, potrivit World Economic Forum a saptelea guvern cel mai eficient din lume, datorita unui "nivel scazut al risipei in ceea ce vizeaza cheltuielile guvernamentale"

Paul Cowan / Shutterstock.com



Citeste si