13 August 2015

Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu peste 10%



Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 10,3% ca serie bruta si cu 10,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

"Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 14,0% (serie bruta, n.r.), la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,0% si la lucrarile de constructii noi cu 9,3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile nerezidentiale cu 13,5%, constructiile ingineresti cu 10,1% si la cladirile rezidentiale cu 4,9%", arata INS, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

In iunie, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 21,9%, respectiv cu 3,5%. Fata de iunie 2014, indicatorii sunt mai mari cu 13%, respectiv 13,5%.



Citeste si