11 Septembrie 2015

Ce afaceri invart chinezii in Romania



La aproape doi ani de la anuntarea de catre Guvern a unor proiecte grandioase cu investitori din China, acestea abia se urnesc. In schimb, prospera o serie de investitii directe facute de chinezi. Concomitent, o serie de concerne din China au preluat indirect uzine si fabrici in Romania ca urmare a unor achizitii la nivel international.

Investitiile chineze in Romania cresc mai mult prin investitiile directe ale grupurilor private din acest stat sau prin cumpararea unor concerne internationale care au unitati in Romania si mai putin prin proiectele gigantice anuntate de catre Guvern.

China este pe locul 18 in topul investitorilor din Romania, la finele lunii iulie existand pe piata locala 11.731 de firme cu capital chinezesc, reprezentand 5,8% din totalul national, potrivit Oficiului National a Registrului Comertului (ONRC). Valoarea capitalului adus de investitorii chinezi in companiile pe care le detin in Romania se ridica la 278,6 de milioane de euro, ceea ce inseamna 0,67% din total.

Pe langa nume mari, precum grupurile telecom Huawei sau ZTE, aflate in mod direct in tara noastra, chinezii sunt recunoscuti prin prezenta lor in centre comerciale unde se vand produse importate din China, precum Dragonul Rosu.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.



Citeste si