29 Octombrie 2015

Hainele noi ale Romaniei sau De ce nu facem performanta intr-o industrie care il da pe cel mai bogat om al lumii



In Romania, industria textila face eforturi sa-si regaseasca potentialul de odinioara. Intr-o alta parte a Europei, spaniolul Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, proprietar al brandului Zara, devine cel mai bogat om al lumii. Unde s-a rupt firul?

Se pare ca vrem, dar nu si ca putem. De 25 de ani incoace, industria textila romaneasca face eforturi pentru a ramane in echilibru, insa producatorii autohtoni nu au reusit sa mai performeze cu niciun brand, piata fiind invadata de retailerii straini care impun propriile marci.

Pe de alta parte, industria textila arata ca are un potential enorm. Numai ca o face in alta parte, la alt nivel si cu alte concepte. Amancio Ortega, fondator al grupului Inditex, care detine brandul Zara, a fost desemnat de Forbes drept cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 79,6 miliarde de dolari.

Ortega a reusit sa detroneze nume grele ale businessului mondial, cum ar fi Bill Gates, fondatorul Microsoft, sau Warren Buffet, proprietarul Berkshire Hathaway.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.



Citeste si