9 Noiembrie 2015

Dumitru, Raiffeisen: Bucurestiul ar putea intra chiar maine in zona euro. Adoptarea euro nu ne va face insa mai bogati peste noapte



Bucurestiul ar putea intra chiar maine in zona euro, in contextul in care este la un nivel al veniturilor de 130% fata de media europeana, dar nord-estul Romaniei este la un nivel de numai 20-25%, a spus Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal.

El a precizat ca obiectivul Romaniei de a intra in 2019 in zona euro nu a fost asumat de nimeni cu seriozitate. Pana acum au fost inaintate 6 termene de aderare in zona euro a tarii noastre. Daca ar fi fost sa respectam obiectivul 2019 ar insemna ca anul viitor sa intram in mecanismul ratelor de schimb, ceea ce este imposibil si nici nu a fost ridicata aceasta discutie.

"Realizam acum ca seriozitatea a fost zero in ce priveste acest proiect si orice data am pronunta acum nu va putea fi tratata cu seriozitate", a completat ionut dumitru

Adoptarea euro nu este un scop in sine si nu ne va face mai bogati peste noapte.

Economistul a criticat, de asemenea, faptul ca asumarea unor date de aderare nerealiste a determinat o parte din populatie sa se indatoreze in euro, cu gandul ca in scurt timp nu va mai exista risc valutar.



Citeste si