18 Septembrie 2006

Infrastructura si serviciile publice, prioritare pentru guvern

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni televizate, ca in aceasta toamna va fi data in functiune sectiunea de autostrada Drajna-Fetesti, iar la anul componenta Bucuresti-Cernavoda a Autostrazii Soarelui va fi complet functionala.

Tot in aceasta toamna vor fi demarate lucrarile autostrazii Bucuresti-Ploiesti-Brasov, a spus primul-ministru, sustinand ca imbunatatirea infrastructurii reprezinta o prioritate a executivului. Acesta, a precizat premierul Tariceanu, a investit deja 10.000 de miliarde de lei vechi in infrastructura locala si are de gand sa dubleze aceste fonduri, informeaza Rompres.

In ceea ce priveste serviciile publice, primul-ministru a subliniat ca doreste o si mai mare descentralizare a acestora, asigurand astfel o si mai mare autonomie directiilor judetene ale Ministerului Educatiei si Cercetarii sau Ministerului Sanatatii.

Legat de sanatate, Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca in aceasta toamna se vor organiza licitatiile pentru un proiect la care tine foarte mult si care vizeaza infiintarea a opt spitale universitare de urgenta si a 20 de spitale judetene.

Seful executivului a spus ca datele statistice foarte bune precum cresterea economica de 8% si dublarea investitiilor straine fata de primul semestru al anului trecut trebuie sa se faca simtite si in cresterea veniturilor populatiei.

In acest sens, premierul Tariceanu a amintit ca salariile bugetarilor au crescut in primii doi ani de mandat ai actualului guvern cu 30% si a opinat ca, pana in 2008, obiectivul de crestere salariala cu 60% va fi chiar depasit.

Calin Popescu-Tariceanu a amintit si de majorarea cu 5% a pensiilor stabilita de guvern incepand cu data de 1 septembrie, cu patru luni mai devreme decat se preconizase. Premierul Tariceanu a sustinut ca guvernul a luat aceasta masura, care trebuia initiata abia de la 1 ianuarie 2007, ca urmare a cresterii veniturilor bugetare.

Primul-ministru a subliniat ca sistemul de colectare a taxelor si impozitelor s-a imbunatatit in ultimul an si de aceea executivul a putut proceda la rectificari bugetare.



Citeste si