15 Ianuarie 2016

Cum platim impozitul pe terenul de sub locuinta. Exemple de calcul



Proprietarii trebuie sa plateasca, din 2016, un impozit de care erau scutiti in anii anteriori: cel pe terenul de sub casa. Acesta se stabileste in functie de suprafata ocupata, rangul localitatii si zona in care este amplasata parcela, incadrandu-se la categoria „terenuri cu constructii“.

Pe langa taxele locale pe cladiri si masini, cele pentru terenuri se extind si la parcelele ocupate de locuinte, marind cu pana la 10% suma platita ca impozit total pe unitatea locativa. „In ceea ce priveste terenul de sub casa, acesta se impoziteaza in functie de rangul localitatii si zona in care se gaseste imobilul, conform art. 465, alin. 2, din Legea nr. 227/2015, privind Codul Fiscal. Impozitul este cel aferent terenului cu constructie“, a precizat, intr-un document, Ministerul Finantelor, potrivit Adevarul.

Cuantumul sumelor se stabileste in functie de cota indiviza de teren care revine proprietarului, dar si de zona. De exemplu, pentru un apartament de 50 mp dintr-un cartier necentral al Bucurestiului, daca apartamentul este situat intr-un bloc cu mai mult de 4 etaje, proprietarul va plati un impozit pe teren cuprins intre 10 si 26 de lei.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.



Citeste si