6 Octombrie 2006

Romania a imprumutat 30 mil. euro pentru prevenirea unei epidemii de gripa aviara

Romania a primit un imprumut de 29,6 milioane euro de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru combaterea si prevenirea gripei aviare, informeaza un comunicat al Ministerului Finantelor.

Proiectul va fi pus in aplicare de catre Ministerul Sanatatii Publice si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, iar costul total se va ridic la 37,5 milioane euro. Bugetul de stat va contribui cu restul de 7,9 milioane euro.

Imprumutul va fi folosit pentru prevenirea unei epidemii de gripa aviara, implementarea programelor de control a gripei aviare, imbunatatirea conditiilor de biosecuritate in sectorul de crestere si comercializare a pasarilor, modernizarea unor sectii din spitale si cresterea productiei de vaccin gripal la INCDMI Cantacuzino.

in luna mai a acestui an, in Romania a izbucnit o epidemie de gripa aviara fara precedent, iar specialistii au avertizat ca exista riscul reaparitiei bolii in aceasta toamna. Sectorul avicol a suferit pierderi importante pe care nu a reusit inca sa le acopere, in prezent desfasurandu-se ample campanii publicitare pentru a recastiga increderea consumatorilor.



Citeste si