12 Octombrie 2006

FMI estimeaza o crestere economica de peste 7,1% in acest an

Cresterea produsului intern brut va fi in acest an de 7,1%, datorita politicilor bune din domeniul salarial si fiscal, a declarat negociatorul-sef al Fondului Monetar International in relatia cu Romania, Emanuel van der Mensbrugghe.

"Dezvoltarea economica este pozitiva si va depasi usor nivelul de 7%. Politicile bune din domeniul fiscal si salarial au contribuit la cresterea economica din acest an", a declarat reprezentantul FMI.

Potrvit lui van der Mensbrugghe, politica salariala din acest an a fost moderata, cu o crestere a salariului minim de 6,7% si cu o majorare de 5% in intreprinderile de stat.

"Exista temerea ca in cazul in care politica fiscala se va relexa, deficitul fiscal va creste, ceea ce va determina o accentaure a dezechilbrului din balanta de plati, respectiv a inflatiei, iar situatia va fi mult mai vulnerabila", a spus negociatorul sef al FMI.

Comisia Nationala de Prognoza a estimat pentru acest an o crestere a produsului intern brut de 6,7%, iar Fondul Monetar International a indicat in raportul sau asupra Romaniei o crestere de 5,5%..



Citeste si