26 Octombrie 2006

MEC vrea o suplimentare de buget cu 13 mil. lei, in 2006

Bugetul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) pe anul 2006 ar putea fi suplimentat cu 13 milioane de lei, bani proveniti din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, daca Executivul va aproba un proiect de act normativ elaborat de ministerul de resort.

Cele 13 milioane de lei ar urma sa fie folosite pentru achitarea platilor restante la mai multe lucrari si utilaje, precum si pentru finalizarea unor investiitii.

Nota de fundamentare a proiectului de hotarare de guvern mentioneaza ca sunt necesare 10,3 milioane de lei pentru plata restantelor la mai multor lucrari si echipamente si pentru finalizarea unor investitii ce pot fi puse imediat in functiune, iar in anumite cazuri, prin punerea in functiune se sting si unele litigii.Celelalte 2,7 milioane de lei sunt necesare sucursalei ROMAG TERMO din cadrul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu-Severin, in vederea finalizarii si punerii in functiune a unui turbogenerator, conform NewsIn.

Potrivit MEC, turbogeneratorul va permite functionarea in siguranta a ROMAG TERMO, producerea electricitatii la un pret comparativ cu cel de pe piata de energie, dar si reducerea costurilor de productie a apei grele.



Citeste si