25 Aprilie 2017

AmCham: Cota unica de impozitare s-a dovedit cea mai eficienta politica fiscala pentru economia Romanei



Cota unica de impozitare este sprijinita masiv de mediul de afaceri din Romania. Dupa Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) transmite ca sustine acest sistem de impozitare care, potrivit organizatiei, s-a dovedit cea mai eficienta politica fiscala pentru economia Romanei. Noul sistem va aduce birocratie suplimentara pentru populatie si bani mai putini la buget, se arata intr-un comunicat al AmCham.

“In contextul informatiilor aparute in presa despre intentia de introducere a impozitului pe venitul global, AmCham Romania reitereaza sustinerea ferma pentru mentinerea actualei cotei unice de impozitare care s-a dovedit a fi cea mai eficienta politica fiscala pentru economia Romaniei”, se subliniaza in comunicat.

In opinia reprezentantilor AmCham, in absenta capacitatii actualei infrastructurii de administrare fiscala de a acomoda fluxul si volumul de informatii generat de sistemul propus, ar trebui evitata introducerea unui mecanism cu un grad de complexitate si noutate care va crea dificultati populatiei.

“Sunt reale si ingrijorarile exprimate vis a vis de cresterea birocractiei, si fata de atingerea tintei de colectare de venituri la bugetul de stat. In acelasi timp, consideram ca transferul obligatiilor de plata a contributiilor sociale de la angajator la angajat, anuntat recent in media, necesita o abordare integrata si consultari ample avand in vedere ca implica o schimbare semnificativa de paradigma fiscala precum si modificari ale nivelului de fiscalizare a veniturilor salariale”, se subliniaza in comunicat.

In plus, dincolo de implicatiile care au fost invocate in diferitele analize in spatiul public, AmCham Romania isi exprima profunda ingrijorare cu privire la introducerea unor schimbari majore de politica fiscala intr-un orizont de timp care nu permite suficient spatiu, pentru consultari aprofundate cu toate partile implicate, ceea ce nu este compatibil cu angajamentul de respectare a stabilitatii, predictibilitatii si transparentei procesului decizional.



Citeste si