2 Iunie 2017

Berarii de la Martens Galati nu au mai gustat anul trecut din profit: afacerea a trecut pe pierdere



Producatorul de bere Martens Galati (simbol bursier MABE), controlat de familia belgiana Martens, a raportat anul trecut afaceri in scadere si a trecut de la profit la pierderi de 2,3 milioane lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

Anul trecut afacerile Martens Galati au scazut pana la 2,62 milioane lei, de la 3,65 milioane lei in 2015. Mai mult, compania a inregistrat pierderi de 2,32 milioane lei, dupa ce in 2015 incheiase cu un profit net de 125.125 lei.

Dupa cifra de afaceri raportata in 2015, Martens Galati ocupa locul 5 in topul celor mai mari producatori de bere din Romania.

Printre brandurile de bere ale Martens se numara Premium, Negoiu, Anker si berea fara alcool Driver. Familia Martens, care controleaza propriile berarii in Belgia, detine 67% din actiunile fabricii galatene de bere. Alti actionari importanti sunt Vasile Joanta, director general al companiei, care are 9,7%, si SIF Moldova (SIF2), cu 7,7%.

Anul trecut, volumul pietei berii din Romania s-a mentinut la 15,8 hl, nivel atins si in 2015. Si consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l. Piata este impartita intre jucatori precum Bergenbier, Heineken, URBB si Ursus Breweries.

Sursa foto: Martens Galati, Facebook



Citeste si