23 Noiembrie 2006

Rusia ne conditioneaza importul de animale vii

Romania va exporta dupa 1 ianuarie 2007 in Federatia Rusa animale vii si produse de origine animala numai insotite de certificate sanitar-veterinare agreate de Uniunea Europeana si de Moscova, se arata intr-un comunicat emis de Autoritatea Veterinara.

Exportul de produse de origine animala din Romania in Federatia Rusa se va efectua numai din unitati aprobate pentru schimburi intracomunitare si supuse inspectiei sanitare veterinare de catre specialistii veterinari din Rusia, impreuna cu specialistii romani, se precizeaza in comunicatul emis, miercuri, de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

In acest sens, autoritatile veterinare din Rusia sunt asteptate, inainte de 1 ianuarie 2007, sa inspecteze unitatile romanesti interesate sa exporte animale si produse de origine animala catre Rusia.

La inceputul lunii noiembrie, Rusia a avertizat ca va opri importurile de carne din Uniunea Europeana, cu incepere din 2007, in cazul in care oficialii de la Bruxelles nu garanteaza intrunirea conditiilor de siguranta alimentelor pentru noii membri UE, Romania si Bulgaria.



Citeste si