27 Decembrie 2006

Studii inalte pentru functiile publice in domeniul asistentei sociale

Cei care vor sa ocupe functiile de director executiv sau adjunct al Directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului trebuie sa urmeze cursuri de master sau postuniversitare de minimum un an in administratie publica sau management, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern.

Potrivit hotararii adoptate de Guvern persoanele care vor sa ocupe functia de director executiv sau director executiv adjunct al Directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC) trebuie sa fie absolventi ai cursurilor de master sau postuniversitare in domeniul administratiei publice sau management necesare exercitarii functiei publice.

Cursurile trebuie sa aiba o durata de minimum un an. Persoanele interesate pot fi si absolventi ai programelor de perfectionare, cu durata de minimum un an, in administratie publica.

De asemenea, cei care vor sa ocupe aceste posturi trebuie sa aiba vechime in munca de cel putin cinci ani si sa fie absolventi cu diploma de licenta ai invatamantului universitar de lunga durata. Persoanele care vor sa ocupe functiile de conducere ale DGASPC trebuie sa fie licentiati in domeniile: psihologie, sociologie, asistenta sociala, medicina, stiinte juridice sau administrative si stiinte umaniste si economice. Persoanele care au terminat facultati in alte domenii si care au absolvit un master sau cursurile postuniversitare in domeniile prezentate in hotararea de Guvern pot sa participe la concursurile pentru ocuparea functiilor publice.

Candidatii care se vor prezenta la concurs vor redacta si vor sustine un referat. Tema referatului este analiza sistemului de asistenta sociala si protectia copilului din unitatea adminsitrativa pentru care se organizeaza concursul.

Directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului functioneaza la nivel judetean si la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti. DGASPC actioneaza in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure si celor varstnice, persoanelor cu dizabilitati si a celor aflati in dificultate.



Citeste si