Un grup de antreprenori romani finanteaza fondul de investitii 0-Day Capital, care va sustine financiar si logistic ideile din domeniul IT&C pentru a le transforma in afaceri si a le introduce pe pietele din Statele Unite si Asia.

Fondul de investitii 0-Day Capital va sprijini specialistii IT&C sa devina antreprenori, oferind, pe langa finantare, resursele necesare procesului de management, de la suportul logistic, echipa de coordonare, inregistrarea brevetului international, marketing, strategia de dezvoltare si implementare. Odata ce ideile se transforma in produse, 0-Day Capital va sprijini si finanta afacerea pentru a intra pe pietele din Statele Unite si Asia.

Prima etapa este cea de dezvoltare, in care ideile selectate vor fi finantate de catre 0-Day Capital pentru a ajunge in etapa de prototip/produs. In a doua faza, produsul va fi dus pe pietele din Statele Unite pentru a obtine finantarea pentru implementare si pentru dezvoltarea de piata pentru a se transforma intr-o companie care genereaza venit.

Printre investitorii care au confirmat deja participarea la fondul de investitii se numara Mugur Stancu (Medicare Technics), Ion Nestor (NNDKP), Mircea Oprescu (Opremi Group), Dumitru Becsenescu (Antares Group), Dan Lazarescu (fost actionar si director Medicover, fondator Total Soft), Marius Stefanescu (AC Finance), Ioan Holdis (Plastica) si Dragos Stanescu (King's Place Advisors).

"Capitalul este un call, investitorii contribuie in functie de cerinte. Facand investitiile mai mult in partea de idei, tichetul nostru per proiecte este, in medie, de 100.000 de euro, maximum 150.000 de euro. Putem sa il suplimentam pana la 200.000-250.000 de euro, pentru ca avem si un grup de coinvestitori", a declarat Dragos Stanescu, CEO al 0-Day Capital si unul dintre investitori.

Capitalul initial al fondului de investitii este de 1,2 milioane de euro, suma considerata a fi cheltuita in urmatoarele 12-18 luni. Capital se suplimenteaza de catre investitori, la cerere, pe masura ce se epuizeaza.

Planul fondului de investitii este de a finanta si coordona dezvoltarea a 5-6 idei de afaceri pe an.

Domeniile de finantare vizate sunt IT&software, inteligenta artificiala, robotica si biotech, urmand sa fie apreciat caracterul inovator al ideilor. "Conteaza sa ai o idee care sa fie inovatoare, sa aduca ceva in plus si sa aiba potential global", explica Dragos Stanescu.

Anul acesta, depunerea de proiecte este in curs de desfasurare. Dupa ce fondul a fost infiintat, in luna februarie, in martie s-au primit primele idei. Deja sunt precalificate patru idei. Din 2020 vor exista doua sesiuni de depunere a proiectelor: in primavara si in toamna.

Sursa foto: By Stock Rocket / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri