18 Ianuarie 2020

Kristalina Georgieva, directorarea FMI, avertizeaza: Riscam o noua mare criza economica



Kristalina Georgieva, directorarea Fondului Monetar International, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabila cu cea de la sfarsitul anilor 20, marcata de inechitate si instabilitate financiara, noteaza Hotnews.ro.

Kristalina Georgieva a declarat, la o conferinta a Institutului International Peterson din Washington, ca, potrivit unui nou studiu al FMI care compara evolutiile actuale ale economiei cu situatia din anii 20 ce a culminat cu prabusirea pietei in 1929, tendintele sunt asemanatoare.

In vreme ce decalajele economice intre tari s-au redus in ultimii 20 de ani, acestea s-au accentuat la nivel national, a mai spus ea, dand exemplu Marea Britanie.

“In Marea Britananie, spre exemplu, 10% (din cei aflati la varful piramidei- n. red) controleaza acum o bogatie echivalenta cu cea controlata de 50% din populatie. Aceasta situatie se reflecta si la nivelul Organizatiei pentru Cooperare Economica, unde veniturile si decalajele economice au atins un nivel record” a declarat ea, potrivit sursei citate.



Citeste si