16 Februarie 2020

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Pensiile vor creste, sumele sunt prevazute in buget



Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, intrebata daca se va respecta actuala lege si se va majora punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, ca actul normativ este in vigoare si rolul ei este sa-l puna in aplicare, scrie Hotnews.ro.

"Pensiile vor creste, sumele sunt prevazute in buget. Merg pe aceeasi prezentare. Eu sunt ministrul Muncii, sunt chemata sa aplic legea in continuare. Colegii mei sunt atenti la economie. Nu am alt element care sa ma determine in acest moment sa afirm altceva. Asa cum este legea in vigoare, eu sunt chemata sa o pun in aplicare. Nu am, de la premier, de la ministrul Finantelor, pana in acest moment, niciun element care sa ma determine sa dau un semnal de rezerva fata de prevederile legii in vigoare. Asa cum este legea in vigoare, eu sunt chemata sa o pun in aplicare. Cand se va face majorarea, se va lua in calcul documentele de la fiecare pensionar", a declarat Violeta Alexandru, la Romania TV.

Majorarea programata a punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 ar avea loc in contextul unui derapaj bugetar de proportii deja existent, avertiza recent Consiliul Fiscal. Chiar fara aceasta masura estimarea CF privind deficitul bugetar pentru anul curent este de 3,8 – 4,1% din PIB.



Citeste si