5 Februarie 2007

Tariceanu: Voi numi un presedinte la ANAF la momentul oportun

Premierul Tariceanu a declarat ca numirea presedintelui ANAF, in persoana lui Viorel Comanita, propus de PD, "nu constituie o graba", in conditiile in care dupa demiterea lui Sebastian Bodu din aceasta functie, a fost numit un sef intermiar, vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu. "Voi face numirea la momentul oportun", a declarat, citat de NewsIn, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Viorel Comanita a fost propus de PD pentru preluarea presedintiei ANAF, dupa ce, la sfarsitul lunii ianuarie, premierul Tariceanu l-a eliberat pe Sebastian Bodu, din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANAF, "pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic". Ulterior, premierul a afirmat ca va lua o decizie, numai in functie de opinia ministrului de finante. Saptamana trecuta, Comanita a primit avizul ministrului finantelor Sebastian Vladescu.

Comanita lucreaza de doi ani in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, iar, in prezent, este director al Directiei Supraveghere, Produse, Accize si Tranzit. Anterior, a avut un cabinet de avocatura in Sibiu, fiind jurist de profesie. A absolvit Facultatea de Drept "Simion Barnutiu", Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, unde l-a avut coleg pe fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.



Citeste si