15 Iunie 2020

Guvernul nu renunță totuși la restructurarea aparatului bugetar



Întoarcerea la 180 de grade pe care a făcut-o guvernul Orban în privința bugetarilor, cu Florin Cîțu dând semnale puternice că nu dorește că aceștia să preia greul economiei românești într-o perioadă în care acesta este dus exclusiv de mediul privat, a lăsat urme în mentalul colectiv. Iar Guvernul PNL este conștient de acest lucru.

Drept dovadă că subiectul nu a fost complet abandonat, stă declarația recentă a șefului Cancelariei premierului Ionel Danca, conform căreia „va fi nevoie de o ajustare a deficitului care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”.

Restructurarea nu este doar necesară, ea va fi făcută

„Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar”, a declarat acesta, adăugând: „Acest obiectiv al restructurării aparatului bugetar și al reducerii nu numai că este absolut necesar, el va fi făcut. Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare care a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”.

Citește articolul integral pe RisCo.



Citeste si