8 Martie 2007

Berinde spune ca a demisionat deoarece si-a atins obiectivul

Presedintele demisionar al Consiliului Concurentei Mihai Berinde a spus miercuri, la The Money Channel, ca paraseste functia deoarece si-a indeplinit obiectivul principal, acela de a finaliza negocierile de aderare la capitolul concurenta si a negat categoric ca ar fi plecat din cauza unor presiuni.

Berinde a negat categoric posibilitatea ca demisia sa sa fi avut loc in urma unor presiuni venite din partea grupurilor de interese politice sau economice si a explicat ca el este un profesionist si un tehnocrat care nu poate face niciun compromis in meseria sa. El a ecplicat ca, nefacand parte din clasa politica, este greu sa fie supus presiunilor.

Mihai Berinde a aratat ca motivul pentru care pleaca este acela ca si-a facut treaba pentru care a fost numit in aceasta functie. "Dupa cum stiti, la sfarsitul anului 2004 am reusit sa inchidem negocierile de aderare pe capitolul de concurenta, cu patru clauze de salvgardare", a amintit el, mentionand ca intr-o asemenea situatie era firesc sa ramana in functia respectiva pentru a-si indeplini ceea ce si-a propus, adica "sa nu se amane din cauza concurentei aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007", lucru pe care, spune el, l-a si reusit.

Prin urmare, spune seful demisionar al Concurentei, a considerat ca si-a indeplinit cu succes mandatul si si-a prezentat demisia.

Mihai Berinde a atras atentia asupra faptului ca "sunt si alte obiective ale Consiliului Concurentei pentru perioada urmatoare", mai ales in conditiile in care domeniul concurentei este unul atat de dinamic, dar s-a aratat multumit ca a reusit sa-si indeplineasca mandatul ce i-a fost incredintat datorita experientei sale in domeniul negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

In privinta numirii unui inlocuitor pentru a ocupa functia sa, Berinde a spus ca in perioada urmatoare urmeaza ca Guvernul sa faca o propunere, iar presedintele sa aprobe numirea unui alt presedinte al Consiliului Concurentei. Dar, pana atunci, plenul Consiliului Concurentei va trebui sa hotarasca cine va fi numit interimar in aceasta functie.



Citeste si