2 Martie 2021

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: Un buget al relansării economice, robust și realist



Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a scris pe pagina de Facebook personală că bugetul este unul robust și realist, după ce Legea Bugetului a fost aprobată în Parlament.

Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimăm pentru 2021 o creştere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor, în cuantum de 62 de miliarde, respectiv 5,5% din PIB.”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, România se va încadra în recomandările Comisiei Europene privind ajustărea fiscală bugetară.

”O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de țară nu au fost respectate. Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor din minister pentru efortul susținut din această perioadă. De asemenea, aș dori să le mulțumesc membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului de buget. Au fost și nemulțumiri, era firesc, important este că am știut să trecem peste ele.
Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor parlamentari care au rezistat la maratonul aprobării bugetului și la asaltul amendamentelor.

Am reținut și idei bune, le vom avea în vedere, dar per ansamblu, cuantumul amendamentelor opoziției a fost de 12,8% din PIB, respectiv 143,3 miliarde. Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni.” a mai scris Nazare.



Citeste si