15 Februarie 2022

Florin Cîțu: Dacă nu se iau acum măsuri de stimulare a economiei, există riscuri de recesiune



Economia României a cunoscut o scădere în ultimul trimestru. Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 0,5% în intervalul octombrie – decembrie 2021. În acest context, Florin Cîțu, președintele PNL atrage atenția că dacă nu se iau măsuri concrete de stimulare a economiei, România riscă să ajungă în recesiune.

În contextul datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), fostul premier a fost întrebat dacă România riscă să intre în recesiune. Florin Cîțu a transmis că există acest risc, dacă nu se adoptă încă de acum măsuri concrete. Totodată, liderul PNL a mai transmis că reglementarea și plafonarea nu rezolvă problema prețurilor galopante.

Reglementare, plafonare, toate aceste intervenţii nu rezolvă problema preţurilor, nu rezolvă nimic. Ascund, îţi bagi gunoiul sub preş, asta faci, dar asta nu înseamnă că gunoiul a dispărut. Îţi apare în altă parte. Singura soluţie pe termen lung o reprezintă investiţiile, extinderea pieţei, o ofertă mai mare”, a spus Cîţu, potrivit Digi 24.

Totodată, Florin Cîțu i-a invitat pe cei de la USR să investească un anumit procent din PIB în energie, pentru a crea un sistem energetic solid, până în 2026.

„Dacă nu, vom face tot felul de chestii pe termen scurt, îi amăgim pe oameni, că regăsim soluţii, dar nu sunt soluţii pe termen lung”, a mai adăugat șeful PNL.



Citeste si