8 Iunie 2022

Aproape 40% dintre tinerii români au cumpărat, cu bună știință, un produs contrafăcut. Câți recunosc că piratează online



Un studiu oficial arată că uun număr mare de tineri din România nu se mai dau înapoi nici de la contrafaceri, nici de la pirateria online - fiind perfect conștienți de ceea ce fac.

Aproximativ 40% dintre tinerii din România au cumpărat în mod intenţionat un produs contrafăcut, iar 14% au accesat conţinut piratat în mod voluntar, potrivit unui studiu realizat în perioada 7-28 februarie, publicat de InfoCons și citat de Agerpres.

Conform aceluiaşi studiu, 61% dintre tinerii români preferă să acceseze conţinut digital din surse legitime, faţă de media de 60% la nivel european, comparativ cu 50% în anul 2019.

Printre factorii ce stau la baza achiziţionării produselor contrafăcute şi a accesării conţinutului piratat se regăsesc: preţul, disponibilitatea, influenţa socială.

În ceea ce priveşte factorii care descurajează acest comportament, se află: ameninţările cibernetice, frauda cibernetică, impactul asupra mediului înconjurător.

Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene, în cadrul căruia InfoCons reprezintă România în cadrul Grupului dedicat Societăţilor Civile, lansează ediţia a treia a proiectului "Tablou de bord privind Tineretul şi Proprietatea Intelectuală" ("Intellectual Property and Youth Scoreboard"), oferind o actualizare despre percepţia şi comportamentul tinerilor în ceea ce priveşte încălcarea proprietăţii intelectuale în contextul post-pandemie.

În cadrul Proiectului a fost realizat un studiu în perioada 7-28 februarie 2022, la care au participat 22.021 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, din cele 27 de state membre UE.



Citeste si