1 August 2022

S-a semnat contractul pentru ultima secțiune a autostrăzii Sibiu - Pitești, cel mai scump din ultimii 30 de ani



Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 din autostrada Sibiu-Pitești, singurul care până acum nu avea un constructor.

”Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil”, a scris ministrul pe Facebook. Contractul pentru secțiunea Cornetu-Tigveni a fost semnat cu o asociere între WeBuild (fostul Astaldi) și Tancrad.

Citește și: CNAIR a făcut ”lista neagră” a proiectanților și constructorilor de drumuri. Ce firme au primit certificate negative

Potritic lui Grindeanu, este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA. Sectorul de drum, care traversează Carpații, va avea 37,4 kilometri, cu 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente și 2 noduri rutiere.

Dat fiind că termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de execuție este de 45 de luni, lotul de autostradă ar trebui să fie gata în primăvara anului 2027. Însă celălalt lot care străbate Carpații, lotul 2, va fi gata chiar mai târziu – în toamna lui 2027

Finanțarea va fi făcută, pentru toată autostrada Sibiu-Pitești, din fonduri europene nerambursabile.



Citeste si