6 Iunie 2007

Retailul a crescut cu 7,2% in primele patru luni

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 7,2% in primele patru luni ale anului fata de acelasi interval al anului trecut, mai ales ca urmare a vanzarilor de produse nealimentare, se arata intr-un raport al INS.

Astfel, vanzarile de produse nealimentare au urcat cu 9,8% in primele patru luni ale anului fata de intervalul similar din 2006, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 4,8%.

In perioada ianuarie - aprilie 2007, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 57,4% comparativ cu acelasi interval din 2006. Comertul cu amanuntul al carburantilor a crescut in primele patru luni cu 68,2%, in timp ce comertul cu autovehicule a crescut cu 52,4% fata de ianuarie - aprilie 2006.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata pentru populatie a inregistrat o crestere cu 3,1% in primele patru luni ale anului fata de acelasi interval din 2006.



Citeste si