8 Iunie 2007

Sefii Enel, trimisi acasa de guvernantii romani



Semnarea contractului de privatizare a Electrica Sud Muntenia cu Enel SpA a fost amanata din cauza nepublicarii in Monitorul Oficial a hotararii de Guvern privind contractul de privatizare a societatii.

Semnarea contractului de privatizare de catre ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu si presedintele Enel SpA, Fulvio Contia a fost programata pentru joi, ora 11.30, la Palatul Victoria.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Enel isi pastreaza increderea ca semnarea contractului de privatizare pentru Electrica Muntenia Sud va avea loc in curand, dupa ce a fost informat de catre AVAS asupra reprogramarii semnarii contractului de privatizare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.



Citeste si