8 August 2007

AT Kearney, consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice Iasi

Firma AT Kearney GmbH va fi consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice Iasi, valoarea contractului de consultanta semnat intre AVAS si firma germana fiind de 345.000 euro, fara TVA.

AVAS a primit pana la data limita de depunere a ofertelor pentru selectarea consultantului financiar pentru privatizarea Antibiotice Iasi, doua oferte din partea: AT Kearney GmbH si a consortiului Alpha Bank.

Ofertele tehnice ale celor doi ofertanti au fost identice, ele raspunzand solicitarilor din caietul de sarcini. Ca urmare, negocierile cu cele doua firme s-au purtat doar pe marginea ofertei financiare a fiecarui ofertant. Prin anuntul de participare la procedura de atribuire, plafonul stabilit de AVAS a fost de 350.000 euro, fara TVA. Consortiului Alpha Bank a depus o oferta cu mult peste plafonul stabilit de Autoritate, iar AT Kearney GmbH a avut o oferta mai mica decat plafonul AVAS.

Potrivit AVAS, procesul de selectie s-a realizat in conformitate cu legislatia in domeniul achizitiilor publice, iar criteriile de calificare au vizat situatia personala, economico-financiara precum si capacitatea tehnica si profesionala a operatorilor economici.

In luna martie 2007, Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului a transmis spre publicare in Monitorul Oficial, partea a VI-a – Achizitii Publice, anuntul de participare la procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica privind servicii de consultanta financiara pentru stabilirea strategiei de privatizare a Antibiotice Iasi. Conform prevederilor OUG 34 / 2006, anuntul a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice – SEAP (www.e-licitatii.ro) si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.



Citeste si