16 Noiembrie 2007

Investitiile straine vor atinge sapte miliarde euro anul acesta

Investitiile straine in Romania vor atinge in acest an sapte miliarde de euro, dupa ce in primele opt luni acest indicator a avut o valoare de 4,6 miliarde euro, a declarat, citat de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

El a mai spus ca prognoza de sapte miliarde de euro este optimista intrucat ultimul trimestru al anului este mai bun pentru investitiile straine. "Profitul repatriat al investitiilor straine din Romania s-a dublat de la un an la altul, ceea ce demonstreaza increderea investitorilor straini in capacitatea pietei romanesti", a spus ministrul. Acesta a mai aratat ca, potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, septembrie a fost prima luna in care a fost redusa dinamica de crestere a deficitului comercial.

"Sper ca vom avea un deficit comercial controlabil, a carui valoare va avea o singura cifra", a explicat ministrul.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) deficitul comercial a crescut in primele noua luni la 15 miliarde euro, cu 5,5 miliarde euro mai mult fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii cu 27% a importurilor si cu 11,7% a exporturilor.



Citeste si