21 Noiembrie 2007

Privatizarea Antibiotice Iasi incepe la sfarsitul lunii ianuarie

Procesul de privatizare a societatii Antibiotice Iasi va incepe la sfarsitul luni ianuarie 2008, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Teodor Atanasiu.

Guvernul a decis, luni, ca vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Antibiotice SA Iasi sa se desfasoare prin metoda licitatiei cu strigare.

Guvernul sustine ca prin hotararea de guvern adoptata luni urmareste accelerarea procesului de privatizare al companiei Antibiotice SA Iasi si evitarea elementelor susceptibile din procesul de trecere in proprietate privata.

In 2002, pachetul de actiuni Antibiotice SA Iasi a fost transferat catre Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) actuala AVAS, iar aceasta urmeaza sa declanseze procesul de vanzare a acestor actiuni conform unei noi strategii, care urmareste reducerea riscurilor acordarii unui potential ajutor de stat pentru compania in cauza.

Antibiotice are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice, iar printre actionarii minoritari se numara SIF Oltenia (10,09%) si Citibank Romania (5,05%).



Citeste si