20 Iunie 2008

Fitch a coborat ratingul Generali de la 'stabil' la 'negativ'

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat, de la 'stabila' la 'negativa', perspectiva ratingului grupului italian de asigurari Generali, ca urmare a diminuari puterii de capital a companiei, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Ratingul pentru credite pe termen lung al Generali a fost confirmat la 'AA-', iar cel al puterii financiare, la 'AA', mai arata Fitch.

Ratingurile reflecta in continuare afacerile solide ale grupului Generali, capacitatea puternica de subscriere, diversificarea si expunerea limitata a Generali la credite structurate.

Fitch observa, insa, ca achizitia recenta a Banca del Gottardo, ca si infiintarea unei companii cu capital mixt, impreuna cu grupul financiar PPF au dus la o deteriorare a capitalului grupului.

Grupul de asigurari este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara Generali Asigurari si vrea sa deschida, in acest an, 20 de noi agentii in orasele mici si mijlocii, cu o investitie de aproximativ un milion euro, ca parte a strategiei de extindere a companiei.



Citeste si