17 Septembrie 2008

Vosganian: Romania ar putea atrage investitii de 15 mld. euro in energie

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca, in 2009-2012, Romania ar putea sa atraga investitii de 12-15 miliarde euro in domeniul energetic.

"In 2009-2012, tara noastra ar putea atrage investitii de 12-15 miliarde euro, in domeniul energetic.
Romania se axeaza pana in 2020 mai ales pe componenta energiei nucleare. Am pornit studiile pentru amplasarea unei noi centrale nucleare in alt loc decat la Cernavoda. De asemenea, am reluat negocierile pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", a precizat ministrul.

Vosganian a precizat ca, din totalul necesarului, un miliard de euro l-ar reprezenta investitiile la statia de pompare Tarnita-Lapustesti, alte 2-3 miliarde fiind necesare pentru construirea unor termocentrale si investitii in companii cu propiile termocentrale, potrivit NewsIn.

Varujan Vosganian a participat marti la semnarea acordului dintre Romgaz si Agentia SUA pentru Comert si Dezvoltare (USTDA), privind acordarea unui grant de 1,061 milioane dolari ca finantare pentru studiul de fezabilitate al proiectul terminalului de gaze naturale lichefiate (GNL), pe teritoriul Romaniei.



Citeste si