29 Iulie 2005

Credit extern de 100 milioane euro pentru autostrada Brasov-Bors

Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit extern in valoare de 100 milioane euro de la Raiffeisen Zentralbank si Calyon Corporate and Investment Bank, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Brasov-Cluj-Bors, a decis guvernul printr-o hotarare aprobata in sedinta de joi. Creditul va fi acordat pe o perioada de 12 ani, cu o perioada de gratie de patru ani si o rata variabila a dobanzii, urmand sa fie restituit in 17 rate semestriale egale. Prima rata va fi achitata la patru ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut.

Lucrarile au inceput anul trecut, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro cu constructorul american Bechtel. Bechtel a anuntat recent ca activitatile de constructie au fost reduse, ca urmare a platilor insuficiente efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Dupa alegeri, noua administratie de la Bucuresti s-a pronuntat, in mai multe randuri, in favoarea inceperii unui alt proiect de autostrada.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, la sfarsitul lunii martie, ca lucrarile pentru autostrada Transilvania vor fi finantate in functie de fondurile ramase disponibile dupa acoperirea costurilor pentru traseul prioritar.



Citeste si