6 Noiembrie 2008

Romania va ajunge in mai putin de zece ani un importator exportator de produse agricole



Romania va ajunge in mai putin de zece ani un important exportator de produse agricole, dar este nevoie de o politica fiscala coerenta si de asocierea producatorilor agricoli, a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

Afirmatia a venit in contextul in care Ciolos s-a intalnit joi cu omologul sau, Marek Sawicki, care a declarat ca Polonia s-a transformat in ultimii cinci ani, din importator de produse agricole intr-unul dintre cei mai importanti exportatori de astfel de produse.

Dacian Ciolos a mai spus ca pentru ca Romania sa devina la randul ei un important exportator de produse agricole este nevoie de o politica fiscala coerenta si de asocierea producatorilor in grupuri de producatori.

"In acest moment avem o politica fiscala care incurajaza agricultura la negru. Este nevoie de o politica fiscala mai flexibila ", a adaugat Ciolos.

Totodata, acesta a mai spus ca va cere Comisiei Europene egalizarea subventiilor acordate fermierilor romani cu cele acordate agricultorilor din restul statelor europene.



Citeste si