7 Noiembrie 2008

Greva ceferistilor se amana cu doua saptamani

Liderii celor opt regionale de cai ferate din Romania au decis, ieri, sa amane cu doua saptmani greva anuntata pentru astazi, in asteptarea adoptarii de catre Guvern a ordonantei de urgenta prin care ar urma sa fie transferati de la buget bani pentru investitiile din infrastructura feroviara.

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat ca sindicatele CFR au decis amanarea grevei pentru o perioada de doua saptamani. "In proportie de 99%, trenurile vor circula maine (vineri n.r.) normal", a spus Popa.

Reprezentantii sindicatelor din CFR au declarat ca au luat aceasta hotarare ca sa lase timp actualului Guvern sa adopte ordinele ce vor reglementa autorizarea si verificarea periodica a personalului din calea ferata.

Decizia angajatilor CFR de a renunta la greva vine dupa ce ministrul transporturilor Ludovic Orban le-a promis liderilor sindicali de la CFR ca va propune in viitoarea sedinta de Guvern un proiect de ordonanta pentru alocarea de la bugetul de stat a noi fonduri destinate investitiilor in infrastructura.

Al doilea punct al discutiilor dintre reprezentantul Executivului si sindicalisti a vizat promovarea unor acte normative care sa reglementeze verificarea si autorizarea personalului CFR de catre unitati feroviare.

De asemenea, Orban a declarat ca a luat act de solicitarea privind eliminarea la negocierile pentru contractul colectiv de munca pe 2009 a diferentelor de salarizare, la functii identice la compania CFR.

Totodata, ministrul transporturilor le-a promis miercuri liderilor sindicali ca programul de eficientizare a activitatii companiei, ce urmeaza a intra in vigoare in primul trimestru din 2009, va fi discutat si convenit cu sindicatele reprezentzative.



Citeste si