10 Aprilie 2009

AVAS vinde active ale societatii Industrializarea Laptelui Harghita



Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vinde, prin licitatie publica, active in valoare de 7.454.000 dolari, ale societatii Industrializarea Laptelui Harghita, lansarea licitatiei urmand sa aiba loc in data de 4 mai.
Activele puse in vanzare pentru recuperarea unei creante bancare, preluate de AVAS, reprezinta, o fabrica de lapte praf compusa din cladiri specifice activitatii de productie, utilitati necesare functionarii fabricii, alte mijloace fixe (grupele 1-6) si obiecte de inventar aflate in patrimoniul societatii precum si centre de colectare, titreaza NewsIn.

De asemenea, mai sunt scoase la vanzare si doua blocuri de locuinte, o cantina, un magazin mixt si un teren aferent constructiilor in suprafata totala de 117.000 mp.

Conform legislatie, toti cei care poseda un drept real asupra bunurilor scoase la vanzare au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca licitatorului dovada acestuia pana in preziua licitatiei, respectiv 30 aprilie.

Este interzisa participarea la licitatiile organizate de AVAS, a acelor persoane juridice sau fizice care au afectat procesul de valorificare prin licitatii publice, ca urmare a neplatii activelor adjudecate, urmarindu-se in mod artificial scaderea preturilor de adjudecare.

Garantia de participare la licitatie reprezinta 30% din pretul de pornire aferent activului pentru care se liciteaza, respectiv 7.454.000 dolari, fara TVA. Pretul de adjudecare se poate achita in dolari sau echivalent in lei, la cursul BNR valabil la data platii.



Citeste si