21 August 2009

Basescu ii cere fratelui sau sa renunte la afacerile din industria armamentului



Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar, sustine ca a primit asigurari ca firma nu a fost implicata in contracte cu produse militare si i-a cerut lui Mircea Basescu sa renunte la calitatea de actionar, informeaza 9AM.
De asemenea, seful statului multumeste mass-media pentru semnalarea acestui caz si regreta situatia creata, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar. Presedintele a primit asigurari ca firma nu a fost implicata in contracte cu produse militare. De asemenea, Presedintele i-a solicitat domnului Mircea Basescu sa renunte imediat la calitatea de actionar in respectiva firma", se precizeaza in comunicatul de presa.

Mircea Basescu este asociat din luna iunie 2009 cu cativa militari intr-o firma de consultanta in domeniul armatei, scrie ziarul Bursa in editia de ieri, mentionand ca astfel fratele presedintelui Traian Basescu devine jucator in industria de armament.



Citeste si