9 Septembrie 2009

Isarescu: Cresterea economica s-ar putea relua cel mai tarziu in trimestrul IV



Romania isi va relua cresterea economica din trimestrul III sau, cel mai tarziu, din trimestrul IV, fata de trimestrul anterior, sustine guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conditiile in care productia industriala si-a revenit inca din prima parte a anului.
"Daca ne luam dupa productia industriala, economia a luat-o deja in sus si e in proces de recuperare. Am plecat de la -12% si a ajuns la -6%, in conditiile in care cifrele apar cu doua luni intarziere, iar datele privind produsul intern brut (PIB) cu si mai mult", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

El a exemplificat prin cazul Germaniei, care a iesit din recesiune in conditiile in care in trimestrul al doilea din 2009 a inregistrat crestere fata de primul trimestru, insa economia a scazut fata de perioada similara din 2008.

"Noi avem in primul semestru scadere de -8%, cand anul trecut economia a crescut cu 9%, iar Germania a crescut cu aproximativ 2%. Daca ne referim in cazul Romaniei la evolutia fata de trimestrul precedent, atunci s-ar putea ca in acest trimestru sau, cu siguranta, in trimestrul IV", a mentionat Isarescu.



Citeste si