23 Septembrie 2009

Vaccinul impotriva gripei porcine nu se va gasi in farmacii



Vaccinul impotriva virusului AH1N1 (gripa porcina), numit Cantgrip, va fi disponibil incepand cu luna noiembrie, dar doar in circuit inchis, in cadrul campaniei de vaccinare demarate de Ministerul Sanatatii (MS).
In acest sens, pana la sfarsitul anului, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin. Campania de vaccinare a categoriilor cu risc va fi demarata in decembrie, informeaza reprezentantii MS.

Institutul Cantacuzino va face parte din Compania Farmaceutica Romana (CFR), un proiect initiat de ministrul Bazac in luna martie. Ministerul Sanatatii a anuntat atunci ca, in urma preluarii Antibiotice Iasi, va dezvolta CFR care va include, alaturi de producatorul de medicamente iesean, si Sanevid Arad, Unifarm si departamentele de vaccinuri din cadrul institutului Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi.

Noua structura va fi creata dupa transferarea societatii Antibiotice prin Hotarare de Guvern de la AVAS la Ministerul Sanatatii. Conducerea CFR va fi asigurata de Ioan Nani, fostul director general al Antibiotice Iasi.




Citeste si