25 Septembrie 2009

Curtile de Conturi ale Romaniei si Georgia ar putea colabora



Secretarul de stat in MAE pentru afaceri globale, Doru Costea, a avut o intrevedere cu presedintele Curtii de Conturi din Georgia, Levan Bejasvili, care a exprimat interesul pentru semnarea, in perioada urmatoare, a unui document de colaborare intre Curtile de Conturi din cele doua tari.
Levan Bejasvili a explicat ca tara sa este interesata de aprofundarea cooperarii intre institutia pe care o conduce si Curtea de Conturi a Romaniei, acest lucru putand sa fie realizat prin semnarea unui document de colaborare, se arata intr-un comunicat MAE, citat de NewsIn.

In acest context, oficialul georgian a subliniat ca partea romana detine o expertiza valoroasa in procesul de reforma institutionala a Curtii de Conturi, de care institutia sa doreste sa beneficieze.
Secretarul de stat Doru Costea a reiterat disponibilitatea Romaniei de a asista, in continuare, Georgia in procesul de reforma interna, atat in cadrul politicii de asistenta pentru dezvoltare, cat si prin transfer de expertiza tehnica. Totodata, cei doi oficiali au cazut de acord asupra necesitatii valorificarii potentialului oportunitatilor de cooperare bilaterala, cu precadere in domeniul comercial-economic si al educatiei.
Presedintele Curtii de Conturi a Georgiei, Levan Bejasvili, a efectuat in aceasta saptamana o vizita in Romania, la invitatia presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Nicolae Vacaroiu.
Programul vizitei a cuprins, pe langa intrevederea cu secretarul de stat pentru afaceri globale din MAE, intalniri cu Mircea Geoana, presedintele Senatului, si Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi. Levan Bejasvili ocupa pozitia actuala din 15 iulie 2008.



Citeste si