16 Decembrie 2009

Garda Financiara a atras la buget 3,1 mil. lei intr-o saptamana

Garda Financiara a desfasurat 2.988 actiuni de control operativ si inopinat in perioada 30 noiembrie-6 decembrie, in urma carora a atras la buget sume suplimentare de 3,078 milioane lei si a confiscat bunuri de 1,7 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), informeaza NewsIn.
Din sumele atrase au fost incasate 2,1 milioane lei. Totodata, Garda Financiara a inaintat 104 dosare organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu total de peste 56,3 milioane lei.

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare, se mai arata in comunicat.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.



Citeste si