3 Februarie 2010

Vladescu: Fara cresteri salariale la bugetari



Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu sunt posibile cresteri salariale in sectorul bugetar, comentand faptul ca peste 40.000 de functionari din administratia locala au intrerupt lucrul pentru doua ore pentru a protesta fata de reducerea salariilor.
"Sunt oameni care picheteaza de mult in fata ministerului, cei care doresc reintroducerea somajului tehnic si pentru acesti oameni lucrurile se vor rezolva vineri, pentru cei care picheteaza astazi vom vedea care sunt revendicarile, cresteri de salarii nu sunt posibile in mod cert", a declarat Vladescu inainte de plenul in care premierul Emil Boc prezinta Camerei Deputatilor prioritatile legislative ale Guvernului.

Timp de doua ore, ieri, angajatii din administratia publica au intrerupt munca, nemultumiti de reducerea veniturilor si de taierea posturilor, arata NewsIn.

"Aproape 44.000 persoane vor participa marti (2 februarie, n.r.) la greva de avertisment si suntem decisi sa declansam greva generala, incepand cu 12 februarie, daca guvernul nu ia masuri urgente pentru cresterea salariilor mici", a anuntat presedintele executiv al Fenedatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSA).

Protestul angajatilor din administratie va afecta marti dimineata activitatea din primariile de sector din Bucuresti, din primaria generala a Capitalei si din primariile si consiliile judetene din Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov, Sibiu si Oradea, au precizat luni sindicalistii.

Potrivit lui Neagu, veniturile salariale ale angajatilor din administratia publica vor scadea in acest an cu 25-100%, ca urmarea a faptului ca nu se mai platesc orele suplimentare si nu se mai acorda tichete de masa si de vacanta.

"Veniturile angajatilor din adminstratia publica ar putea scadea cu pana la 100% in 2010, in conditiile in care salariul mediu brut al angajatilor reprezinta doar 1.000 lei, iar angajatii primesc net 760 de lei", a afirmat Neagu.

"Cerem guvernului sa ia masuri urgente pentru cresterea salariilor mici, iar daca nu se va ajunge la un acord, suntem dispusi sa declansam greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 12 februarie", a adaugat el.

Sindicalistii mai cer pastrarea locurilor de munca si "recunoasterea dreptului autoritatilor locale de a asigura din venituri proprii majorari salariale".

Reprezentantii FNSA au anuntat, de asemenea, ca vor picheta pe 9 februarie sediile Ministerului Muncii si Ministerului Administratiei si Internelor.



Citeste si