26 Februarie 2010

Memorandum pentru Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria



Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, va semna la Sofia, in Bulgaria, Memorandumul de Intelegere privind implementarea "Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013", ce are un buget total de 262 milioane euro.
Din delegatia Romaniei, condusa de Emil Boc, va face parte si ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea. Delegatia se va intalni cu oficiali bulgari condusi de premierul Boiko Borisov. De asemenea, ministrul Elena Udrea va vizita impreuna cu celelalte oficialitati santierul podului Vidin – Calafat, informeaza NewsIn.

Memorandumul de Intelegere va fi semnat de ministrii dezvoltarii din cele doua tari, Elena Udrea si Rosen Plevneliev. Documentul stipuleaza institutiile cu rol in gestionarea Programului, atributiile acestora, precum si descrierea sistemului de control si a circuitelor financiare.

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, aprobat de Comisia Europeana in decembrie 2007, are un buget total de 262.003.541 euro si vizeaza cooperarea in cadrul ariei eligibile cuprinzand sapte judete din Romania (Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta) si noua districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich, Silistra si Razgrad).

Domeniile de interes sunt: accesibilitate, mediu, dezvoltare economica si sociala, prin crearea de parteneriate durabile intre actori de pe ambele laturi ale frontierei.



Citeste si